Lærebedrift

Lærebedrift

 

gallery thumb2

 

Unitronic er lærebedrift og stolt av det!  Lærlinger trygger fremtiden for vårt fag. Fremtiden er de unge...

 

Vi har siden 2006 vært godkjent lærebedrift og har siden den gang alltid hatt lærling.
Til sammen er det 5 personer som har fått fagbrev hos oss og flere av dem er i dag ansatt som serviceteknikere medisinsk teknisk.
Det å ha lærling er for å oss å vise samfunnsansvar samtidig som det stiller høyere krav til øvrige serviceingeniører som også skal drive med opplæring.   

 

 

Lærlingen jobber mye på verkstedet i starten under kyndig veiledning. Lærlingen får opplæring i flere forskjellige typer instrumenter både innenfor medisin- og laboratorieteknisk.

Kandidaten får en grundig innføring i forskrifter og våre kvalitets-rutiner. Når lærlingen behersker et større antall instrumenter er vedkommende med ut på større service oppdrag. Forutsetningen for dette er at vedkommende da stort sett kan jobbe selvstendig med en definert gruppe apparater.
Før slike oppdrag er også lærlingen med i planleggingen av oppdraget.

 

Fagprøven vi legger opp til består av flere elementer:

  • Feilsøke 3 forskjellige apparattyper.
  • Ha kjennskap til lover og forskrifter spesielt på el sikkerhet
  • Kunne planlegge større serviceoppdrag.

 

De to siste kandidatene som har tatt fagprøve hos oss har fått karakteren meget godt bestått og fylkesopplæringskontoret er så godt fornøyd med hva vi klarer å få ut av læretiden, at det gjør Unitronic AS til en attraktiv lærebedrift.

3 år etter endt læretid kan de som ansatte i Unitronic AS søke DSB om samtykke.
To personer har gjennomført dette løpet og først fått fagbrev som data-elektroniker og så blitt medisinteknikere, opplært i Unitronic AS.

 

Vår daglige leder og eier Vidar Ingebretsen hadde et innlegg på Medisinsk Teknisk Forening's landsmøte i Drammen mai-2016.
En brennende appell til ungdommen om å bli medisintekniker-lærling og et sterk oppfordring til bransjen ta i mot lærlinger. Hans innlegg starter på minutt 17.20. Vi er stolte!  

Vidars appell kan du ser her.

 

Vidar