Fleksibilitet

Lærebedrift

Unitronic er lærebedrift og stolt av det! Lærlinger trygger fremtiden for vårt fag. 
Vi ble godkjent lærebedrift i 2006 og har siden alltid hatt en lærling hos her. 
Det å ha lærling er for å oss å vise samfunnsansvar, 
samtidig som det stiller høyere krav til øvrige service ingeniører som også skal drive med opplæring. 

 

Lærlingen jobber mye på verkstedet i starten under kyndig veiledning. Lærlingen får opplæring i flere forskjellige typer instrumenter både innenfor medisin og laboratoria-teknikk. Samtidig får kandidaten en grundig innføring i forskrifter og våre kvalitets-rutiner. Når lærlingen behersker et større antall instrumenter er vedkommende med ut på større service oppdrag. Forutsetningen for dette er at vedkommende da stort sett kan jobbe selvstendig med en definert gruppe apparater. Før slike oppdrag er også lærlingen med i planleggingen av oppdraget. Fagprøven vi legger opp til består av flere elementer.

  • Feilsøke 3 forskjellige apparattyper.
  • Ha kjennskap til lover og forskrifter spesielt på el. sikkerhet
  • Kunne planlegge større serviceoppdrag.

De to siste kandidatene som har tatt fagprøve hos oss har fått karakteren meget godt bestått og fylkesopplæringskontoret er meget godt fornøyd med hva vi klarer å få ut av læretiden,
noe som gjør Unitronic AS til en attraktiv lærebedrift. 3 år etter endt læretid kan de som ansatte i Unitronic AS søke DSB om samtykke.
To personer har gjennomført dette løpet og først fått fagbrev som data-elektroniker og så blitt medisinteknikere, opplært i Unitronic AS.

 

gallery thumb2